Pe cine simpatizează Băsescu pentru postul de premier. Despre Ponta: Nu știam situația cu plagiatul în momentul numirii ca prim-ministru
Bogdan Ursu
[nespecificat],
Președintele suspendat Traian Băsescu îl simpatizează mai mult pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, într-o eventuală postură de premier decât pe actualul prim-ministru Victor Ponta care “nu are nici o șansă să impună măsurile necesare redresării economice”. Despre acesta din urmă, Băsescu susține că, în momentul desemnării liderului PSD ca premier nu știa că Ponta a plagiat.

“ Victor, un prim ministru care nu are susținerea unui partid parlamentar în timp de criză cum a fost 2009-2010 și chiar parte din 2011, nu are nici o șansă să impună măsurile necesare redresării economice. De aceea și acum cred că soluția mea a fost corectă. Dacă discutăm însă de simpatie și imagine, trebuie să-ți spun că și eu îl simpatizez pe Johannis”, spune Băsescu în cadrul unei discuții onlien cu citititorii Hotnews, întrebat fiind de ce nu i-a acordat mandatul de premier primarului Sibiului atunci când s-a pus această problemă.

Cât despre actulul premier, președintele suspendat sugerează că nu ar fi semnat decretul de numire al acestuia dacă ar fi știut că a plagiat în teza sa de doctorat.

“Nu știam situația cu plagiatul lui Ponta”, se apără el.

Totuși, președinteel suspendat se vede victorios după referendum și coabitând cu actualul guvern.

“În mod categoric eu voi reveni la Cotroceni, dar va trebui să coabitez cu actuala majoritate pentru stabilitatea țării”, mai spune Băsescu.

În schimb, în cazul în care va reveni în funcție pentru a-și termina mandatul, președintele suspendat susține că trebuie revizuită Constituția pentru ca această situație de dezordine să nu se mai repete.

“Sunt convins că instituțiile statului își vor face datoria. Și cei responsabili de situația în care Romania a fost aruncată vor răspunde în fața legii. Trebuie revizuită Constituția. Tot sistemul instituțional trebuie resetat prin atacarea la CCR - acum posibilă - a hotărârilor abuzive ale Parlamentului”, mai arată Băsescu.
Comentarii: 1, Vizite: 0
Comentarii
din Bucharest, Romania
eu mi-s absolut SIGUR ca stia ... tocmai de-aia l-a pus ca stia ca`l poate compromite ;)MARINAREEE nimic nu e intamplator pe lumea asta si mai ales la TINE - singura data cand ai "gresit" cu premierul a fost la Tariceanu in rest ... a fost fix asa cum ai "gandit`o tu"
Pentru a posta comentarii trebuie să te autentifici. Autentifică-te
Invitați pesurse.ro
Legea la limita legii
Dan Tudorache, deputat PSD

Suntem, din pacate, astazi mai mult ca oricand, martorii unui fenomen electoral care imprastie practici si culege efecte. Aceasta declaratie, acest discurs, naste din nevoia societatii de a auzi adevarul, de a asculta ceea ce se cuvine ascultat.

Suntem produse ale societatii, suntem umani si gresim indiferent de legitimitatea functiilor care ne recomanda. Controlam opinii si trenduri, miscam atitudini si reformam impresii, suficient cat sa putem afirma ca reformam idei. Ceea ce nu reusim sa facem pentru ca moda actuala nu ne permite este sa… intelegem suficient.

Detalii...
65
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău
Aderarea la euro cu probleme inclusiv la comunicare: inflatia
Lucian Isar, analist economic
Aderarea la zona euro va rezulta in urma unei decizii politice cu putine ancore economice dincolo de comunicarile pentru populatie.

Pentru aceasta aderare o tara trebuie sa indeplineasca o serie de criterii nominale.
Detalii...
55
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău
Evaziunea înflorește si investițiile se prăbușesc sub Victor Ponta și Ioana Petrescu
Gheorghe Ialomițianu, deputat PDL

Situația încasărilor proaste din primul trimestru 2014 va declanșa un nou concurs de minciuni intre fostul ministru de Finanțe Victor Ponta si actualul ministru de Finanțe Ioana Petrescu așa cum ne-a obișnuit si in cazul motivării introducerii taxei de 7 eurocenți.

Este greu de justificat proasta colectare a veniturilor bugetare de la începutul acestui an in condițiile reorganizării ANAF-ului in 2013 a introducerii de la 1 ianuarie 2014 a noi impozite si taxe si a unei evoluții economice favorabile in primul trimestru al acestui an.

Detalii...
269
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău
Acciza la carburanti – beneficii si lamuriri
Dan Tudorache, deputat PSD

Inceputul lunii aprilie a fost, in mod evident, unul controversat, din cauza deciziei si utilitatii introducerii accizei la carburanti.

Vocile care nu sustin aceasta miscare s epot auzi peste tot, din toate partile, neauzindu-se astfel ceea ce este mai important: beneficiile acestei decizii!

Detalii...
142
2 comentarii
Muntean Taxa asta nu are nici o legatura cu autostrazile este o taxa care creste fiscalitatea si cam atat; nu aduc ca argument c ...
Acum acum 11 zile de pe PC din (Switzerland)
Ilinois Don Tudorache , nu am vazut in viata mea un om mai servil ca tine ! Aparitiile tale la diverse televiziuni sunt STUPEFIA ...
Acum acum 11 zile de pe PC din Bucharest (Romania)
Munca la negru face pagube de peste 4 miliarde de euro la bugetul de stat
Liviu Marian Pop, senator PSD

Statisticile și estimările recente constituie un semnal de alarmă iminent în ceea ce priveşte munca la negru. Potrivit raportului întocmit de Consiliul Fiscal, instituţia care supraveghează modul în care sunt gestionaţi banii publici, numărul românilor care muncesc fără forme legale depăşeşte 1,4 milioane, ceea ce înseamnă că statul român înregistrează pierderi de aproximativ 4 miliarde de euro, adică peste 3% din Produsul Intern Brut, din evaziunea fiscală.

Detalii...
177
2 comentarii
ockiu si o sa faca in continuare ... ca nu vrea nimeni sa faca nimic pentru a stopa acest fonomen.
Acum acum 15 zile de pe din Bucharest (Romania)
Bitere Vasile Domnule Pop, ma angajez ca de manie sa iau masuri.
Acum acum 14 zile de pe PC din Buzau (Romania)

Ultimele comentarii:

haiducul acum o oră
Ca asa-i romanul. Se scarpina cu mana dreapta la urechea stanga. TOATE DECIZIILE IMPORTANTE IN POLITICA ROMANEASCA SUNT LUATE LA Washington !!!E chiar asa greu de priceput ? Restul sunt defilari de m ...
Alexandra Iancu acum 4 ore
Jesus..asa cevaa
wdeplano acum 7 ore
Asta este o analiza diversionista, lansata cu scopul de a-l convinge pe Ponta sa candideze. Tariceanu, ca presedinte sau ca premier, ar relansa PNL spre marea politica.
mecanicul-L acum 8 ore
de fapt comentariile lui perseverent ... sunt ale lui FELIX MOTANUL
ockiu acum 8 ore
#perseverent - glumesti. lui dottore nu`i da voie pactul de coabitare sa-l suspende pe diavol de la 3coceni. daca se DOREA suspendare - il suspendau de 4 ori pana acum. vorbeste si dottore precum vide ...
ockiu acum 8 ore
baliverne ... cu privire la "tandemul celor 2" - nu`si mai aduce nimeni aminte - iulie 2012 declaratia lui dottore - "basescu nu mai e un adversar"??
Perseverent acum o zi
Base va fi scos cu mascatii, de la Cotroceni. Basca ce va urma.
Perseverent acum o zi
Casa din Primaverii, data in folosinta lui Ceusescu ca presedinte, comparata cu silozurile locative sau cazematele civile ale lui Vantu, Videanu, Patriciu, Giovani Becali sau ale atatora parveniti ...
Perseverent acum o zi
@Lenus. Base, tine-ti explicatiile pentru procurori. "Paste fericit".
Lenus acum o zi
@perseverent.Sper ca nu te deranjeaza ca sunt prahoveanca.Mai sper ca ma vei crede in Saptamana patimilor ca eu chiar sunt o simpla persoana, simplu cetatean cum spui tu, nu sunt unealta nimanui si n ...
Pesurse.ro a publicat o noua stire