Pe cine simpatizează Băsescu pentru postul de premier. Despre Ponta: Nu știam situația cu plagiatul în momentul numirii ca prim-ministru
Bogdan Ursu
[nespecificat],
Președintele suspendat Traian Băsescu îl simpatizează mai mult pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, într-o eventuală postură de premier decât pe actualul prim-ministru Victor Ponta care “nu are nici o șansă să impună măsurile necesare redresării economice”. Despre acesta din urmă, Băsescu susține că, în momentul desemnării liderului PSD ca premier nu știa că Ponta a plagiat.

“ Victor, un prim ministru care nu are susținerea unui partid parlamentar în timp de criză cum a fost 2009-2010 și chiar parte din 2011, nu are nici o șansă să impună măsurile necesare redresării economice. De aceea și acum cred că soluția mea a fost corectă. Dacă discutăm însă de simpatie și imagine, trebuie să-ți spun că și eu îl simpatizez pe Johannis”, spune Băsescu în cadrul unei discuții onlien cu citititorii Hotnews, întrebat fiind de ce nu i-a acordat mandatul de premier primarului Sibiului atunci când s-a pus această problemă.

Cât despre actulul premier, președintele suspendat sugerează că nu ar fi semnat decretul de numire al acestuia dacă ar fi știut că a plagiat în teza sa de doctorat.

“Nu știam situația cu plagiatul lui Ponta”, se apără el.

Totuși, președinteel suspendat se vede victorios după referendum și coabitând cu actualul guvern.

“În mod categoric eu voi reveni la Cotroceni, dar va trebui să coabitez cu actuala majoritate pentru stabilitatea țării”, mai spune Băsescu.

În schimb, în cazul în care va reveni în funcție pentru a-și termina mandatul, președintele suspendat susține că trebuie revizuită Constituția pentru ca această situație de dezordine să nu se mai repete.

“Sunt convins că instituțiile statului își vor face datoria. Și cei responsabili de situația în care Romania a fost aruncată vor răspunde în fața legii. Trebuie revizuită Constituția. Tot sistemul instituțional trebuie resetat prin atacarea la CCR - acum posibilă - a hotărârilor abuzive ale Parlamentului”, mai arată Băsescu.
Comentarii: 1, Vizite: 0
Comentarii
din Bucharest, Romania
eu mi-s absolut SIGUR ca stia ... tocmai de-aia l-a pus ca stia ca`l poate compromite ;)MARINAREEE nimic nu e intamplator pe lumea asta si mai ales la TINE - singura data cand ai "gresit" cu premierul a fost la Tariceanu in rest ... a fost fix asa cum ai "gandit`o tu"
Pentru a posta comentarii trebuie să te autentifici. Autentifică-te
Invitați pesurse.ro
INTERVIURILE PESURSE.RO Sociologul Alfred Bulai face radiografia cursei pentru Cotroceni
Anca Lupescu
Sociologul Alfred Bulai a vorbit, într-un interviu în exclusivitate pentru PESURSE.RO despre situația politică la zi, despre șansele lui Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu și Cristian Diaconescu la alegerile prezidențiale, dar și despre avatarurile discursurilor politice ale fiecăruia.
1283
1 comentariu
Jovovich prima data cand ii dau dreptate lui Bulai
Acum acum 3 zile de pe PC din Iasi (Romania)
Interviu de colecție. Radu Boroianu despre implicarea intelectualilor in ”bucătăria” politică
Anca Lupescu
Radu Boroianu este unul dintre puținii cei care au contribuit la binele culturii românești dintr-o poziție politică. Mai puțin cunoscut în spațiul public decât „intelectualii” care emit judecăți de valoare cu privire la politica românească, fostul ambasador al României în Elveția a exprimat mai multe puncte de vedere pentru PESURSE.RO despre situația politicii și culturii românești.
Detalii...
345
2
Citește toate cele 16 comentarii
Ultimele 3 comentarii
redguy the headguy aha si el era bagat in niste lucruri nu tocmai onorabile cand era presedinte al Uniunii Scriitorilor...
Acum acum 7 zile de pe PC din Bucharest (Romania)
Perseverent @redguy. Ma refeream la Plesu, care s-a aflat in "dizidenta" la Tescani, conacul lui George Enescu.
Acum acum 7 zile de pe PC din Bucharest (Romania)
redguy the headguy @perseverent eu credeam ca te referi la DInescu...
Acum acum 7 zile de pe PC din Bucharest (Romania)
PNL intre risc si stagnare
Petre Roman
Situatia politica a PNL inaintea congresului recent incheiat se afla intre conditia de a nu intreprinde mai nimic si aceea da a-si asuma riscurile unei noi întreprinderi.
Detalii...
1079
2 comentarii
redguy the headguy aha ca redevii sef peste fostii colegi din PD??
Acum acum 30 zile de pe PC din Bucharest (Romania)
Ilinois Dnul Roman , va rog scutiti-ne ! E clar nu puteti nimic sau ce stiti nu puteti ! Va rugam lasati-ne . Dupa ce ati ,, par ...
Acum acum 13 zile de pe PC din Bucharest (Romania)
Ponta presedinte! Sa plece si sa ne lase! Scurt indreptar despre bobinajul politic al tanarului Sova
Silviu Manastire

Exista doua certitudini politice: pana la sfarsitul anului Traian Basescu nu va mai fi presedinte iar Victor Ponta nu va mai fi premier. Sau va fi premier pana in luna ianuarie 2015. Asta daca nu castiga alegerile prezidentiale. In ambele variante, castigator sau pierzator, Ponta va ceda sefia PSD.

Detalii...
2949
2 comentarii
oliver chestia cu Sova este o gluma muuult mai nesarata decat este cea cu Ponta presedinte PSD!!! eu inca mai am o oarece prete ...
Acum acum 1 luni de pe din Bucharest (Romania)
redguy the headguy Sova e un gen de Iohannis al PSD-ului,dar nici cu Dragnea nu ar fi bne ar redeveni PSD-ul anilor 2000-2004
Acum acum 1 luni de pe PC din Nehoiu (Romania)
O poveste cu securisti, politicieni prosti si marionete. Cum ajunge un inginer agricol de la Ilfov sef peste un partid cu o istorie de 139 de ani.
Silviu Manastire

Te uiti la Klaus Iohannis si Crin Antonescu si te buseste rasul. Cei doi au fost aparent trasi pe sfoara de un inginer/ mecanic agricol din Ilfov pe nume Petrache. Acest Petrache este noul sef al PNL. Haideti sa va spun o poveste! Herr Klaus, mister Crin luati si notati ca sa intelegeti in ce film jucati!

Detalii...
3740
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău

Ultimele comentarii:

Pesurse.ro a publicat o noua stire