Pe cine simpatizează Băsescu pentru postul de premier. Despre Ponta: Nu știam situația cu plagiatul în momentul numirii ca prim-ministru
Bogdan Ursu
[nespecificat],
Președintele suspendat Traian Băsescu îl simpatizează mai mult pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, într-o eventuală postură de premier decât pe actualul prim-ministru Victor Ponta care “nu are nici o șansă să impună măsurile necesare redresării economice”. Despre acesta din urmă, Băsescu susține că, în momentul desemnării liderului PSD ca premier nu știa că Ponta a plagiat.

“ Victor, un prim ministru care nu are susținerea unui partid parlamentar în timp de criză cum a fost 2009-2010 și chiar parte din 2011, nu are nici o șansă să impună măsurile necesare redresării economice. De aceea și acum cred că soluția mea a fost corectă. Dacă discutăm însă de simpatie și imagine, trebuie să-ți spun că și eu îl simpatizez pe Johannis”, spune Băsescu în cadrul unei discuții onlien cu citititorii Hotnews, întrebat fiind de ce nu i-a acordat mandatul de premier primarului Sibiului atunci când s-a pus această problemă.

Cât despre actulul premier, președintele suspendat sugerează că nu ar fi semnat decretul de numire al acestuia dacă ar fi știut că a plagiat în teza sa de doctorat.

“Nu știam situația cu plagiatul lui Ponta”, se apără el.

Totuși, președinteel suspendat se vede victorios după referendum și coabitând cu actualul guvern.

“În mod categoric eu voi reveni la Cotroceni, dar va trebui să coabitez cu actuala majoritate pentru stabilitatea țării”, mai spune Băsescu.

În schimb, în cazul în care va reveni în funcție pentru a-și termina mandatul, președintele suspendat susține că trebuie revizuită Constituția pentru ca această situație de dezordine să nu se mai repete.

“Sunt convins că instituțiile statului își vor face datoria. Și cei responsabili de situația în care Romania a fost aruncată vor răspunde în fața legii. Trebuie revizuită Constituția. Tot sistemul instituțional trebuie resetat prin atacarea la CCR - acum posibilă - a hotărârilor abuzive ale Parlamentului”, mai arată Băsescu.
Comentarii: 1, Vizite: 0
Comentarii
din Bucharest, Romania
eu mi-s absolut SIGUR ca stia ... tocmai de-aia l-a pus ca stia ca`l poate compromite ;)MARINAREEE nimic nu e intamplator pe lumea asta si mai ales la TINE - singura data cand ai "gresit" cu premierul a fost la Tariceanu in rest ... a fost fix asa cum ai "gandit`o tu"
Pentru a posta comentarii trebuie să te autentifici. Autentifică-te
Invitați pesurse.ro
Refacerea USL dupa 25 mai
Dan Tudorache, deputat PSD
Usor, usor ne apropiem de campania electorala pentru alegerile europarlamentare, alegeri importante nu doar pentru definirea directiei politice a Uniunii Europene ci si importante in perspectiva alegerilor prezidentiale din Romania.

Aceste alegeri reprezinta un test pentru testarea soliditatii convingerilor noastre politice, un test care verifica solidaritatea de care reusim sa dam dovada in fata poporului roman.
Detalii...
177
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău
Evolutiile din Ucraina vor pune presiune pe Bugetul Romaniei
Lucian Isar, analist economic
Nu ma refer la cei 100 000 euro cat a costat Romania selfie-ul Premierului Ponta aburcat de PR-isti intr-un F16.
Situatia din Ucraina va evolua ineluctabil, conform unor acorduri explicite si implicite, catre federalizare/atomizarea teritoriului in orice forma de expresie va decide echilibrul de retorica externa de la momentul respectiv.

Echilibrul va fi dat de zona negociata in care zgomotul va fi suportabil de aparentul castig al ambelor blocuri.
Restul dansului este doar pentru a servi diferitelor nevoi de a poza in fata popoarelor.
Detalii...
58
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău
Legea la limita legii
Dan Tudorache, deputat PSD

Suntem, din pacate, astazi mai mult ca oricand, martorii unui fenomen electoral care imprastie practici si culege efecte. Aceasta declaratie, acest discurs, naste din nevoia societatii de a auzi adevarul, de a asculta ceea ce se cuvine ascultat.

Suntem produse ale societatii, suntem umani si gresim indiferent de legitimitatea functiilor care ne recomanda. Controlam opinii si trenduri, miscam atitudini si reformam impresii, suficient cat sa putem afirma ca reformam idei. Ceea ce nu reusim sa facem pentru ca moda actuala nu ne permite este sa… intelegem suficient.

Detalii...
78
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău
Aderarea la euro cu probleme inclusiv la comunicare: inflatia
Lucian Isar, analist economic
Aderarea la zona euro va rezulta in urma unei decizii politice cu putine ancore economice dincolo de comunicarile pentru populatie.

Pentru aceasta aderare o tara trebuie sa indeplineasca o serie de criterii nominale.
Detalii...
63
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău
Evaziunea înflorește si investițiile se prăbușesc sub Victor Ponta și Ioana Petrescu
Gheorghe Ialomițianu, deputat PDL

Situația încasărilor proaste din primul trimestru 2014 va declanșa un nou concurs de minciuni intre fostul ministru de Finanțe Victor Ponta si actualul ministru de Finanțe Ioana Petrescu așa cum ne-a obișnuit si in cazul motivării introducerii taxei de 7 eurocenți.

Este greu de justificat proasta colectare a veniturilor bugetare de la începutul acestui an in condițiile reorganizării ANAF-ului in 2013 a introducerii de la 1 ianuarie 2014 a noi impozite si taxe si a unei evoluții economice favorabile in primul trimestru al acestui an.

Detalii...
313
Fără comentarii | Adaugă comentariul tău

Ultimele comentarii:

oliver acum 11 ore
nu suntem in Schengen pt ca UE este o uniune de kakat unde nu se respecta proprile reguli!!!
haiducul acum 11 ore
3….2….1….START!!!! CAMPANIA A INCEPUT Prin procesul actual de reorganizare a Europei,şi lărgireaUniunii Europene, pentru România, s-a creat o şansă şi o oportunitate, care artrebui să influeneţeze în ...
oliver acum 13 ore
bulldogul musca??? ii va trage Psycho una peste bot si iar il vedem chelalaind!!
Andrei acum 15 ore
sa fie cantitate, nu vorbim de calitate...
Dan acum 15 ore
urmeaza europarlamentarele :) e firesc.. cu cat suntem mai multi pe hartie cu atat avem mai multi europarlamentari
oliver acum 19 ore
fugi ba gargaragiule! crezi ca-ti mai tin mult clismele verbale??? nici in Bucuresti nu mai apuci un mandat dar mai la presedentie!!!
oliver acum 19 ore
ti-au crescut si tie falcile.ai fi un tip ok daca nu ai fi dator vandut lui Felix si obligat sa lingi conduri!!!
ockiu acum 20 ore
daca e sa ne luam dupa ce ne zic astia de la AEP - clar nu a fost demis dar oare cifra asta este reala?daca e sa ne luam dupa institutul de statistica populatia tarii e in scadere - e bine ca nr. celo ...
Podhorodetchi Liliana acum 20 ore
Minciuna pentru Ponta este ca apa pentru omenire.El nu trebuie sa bea whisky sau sa coboare de pe vapor cum a explicat dar nu stiu pentru cine,el cred ca a cazut in cap cand era mic si de atunci are p ...
oliver acum 22 ore
Ciuvica a ajuns un gretzos!!! basistul Radulescu a fost mereu gretzos, dar dupa otevizarea televiziunilor ce pretentii sa mai ai??? privit placut la cotet raitaru tv si ceilalti rahati unii pupinponti ...
Pesurse.ro a publicat o noua stire